Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PU

I NOW

13. 3. 2010 20:52
Souhlas

Souhlasím s autorem. Jen doufám, že z těch kluků pak nevyroste něco jako Šlégr.

0 0
možnosti
RB

blazir1

20. 3. 2010 10:13
Re: Souhlas

Ja naopak doufam, spolu s autorem a dalsimi zde, ze ano. Politika je jedna vec, sportovni kvality vec druha - a o te se tu bavime, modroptaku.

0 0
možnosti
-

-drb-

5. 3. 2010 22:05
k čemu je profesionální sport?

Byl bych nerad, kdyby můj dotaz byl brán jako rýpání, myslím to zcela vážně - mohl by mi někdo zkusit vysvětlit, k čemu je vlastně dobré nějak vynikat v profesionálním sportu? Nebo jinak - k čemu je profesionální sport?

Přiznám se, že jsem to dosud naprosto nepochopil. Hýbu se docela rád, rád si rekreačně zahraju nějakou společnou hru, ve které jde samozřejmě o vítězství - ať už jednotlivce či týmu. Ale nikdy jsem už nepochopil velké fanouškovství k profesionálním sportovcům. A ani nechápu, proč bych se měl věnovat nějakému sportu profesionálně.

Dokážu to pochopit tam, kde není mnoho jiných možností seberealizace nad úroveň šedi a také tam, kde není mnoho možností zábavy. Takže řekněme dobu minulou (i když i o tom bych polemizoval). Ale dnes...

Mám malého syna, kterého chci časem přihlásit do nějakých sportovních kroužků, ale marně hledám motivaci, proč by to mělo být s vidinou vrcholového sportu. Má vidina je zdravý pohyb, schopnost sebeobrany, zdravý vývoj. Co chtít víc? A proč?

0 0
možnosti
PU

I NOW

13. 3. 2010 21:02
Re: k čemu je profesionální sport?

Ta otázka není dobrá. Neptejte se k čemu je profesionální sport. Stejně byste se mohl ptát, k čemu je profesionální divadlo, nebo něco jiného. Ptejte se - pro koho je profesionální sport? Na to odpověď najdete snadno. Jednak pro ty, co to dovedou tak dobře, že se tím uživí, jednak pro ty, co se na to rádi dívají a zaplatí si za to.

Děsná chyba ovšem je, že již od komunismu si stále spousta lidí myslí, že je to záležitost státu. Není. Záležitost státu je sport pro všechny a potom státní reprezentace. Žádné profesionální soutěže, ligy, atd. To je záležitost spolků. Ovšem dokud nezrušíme ČSTV, nikdy se k logickému a rozumnému uspořádání nedostaneme.

0 0
možnosti
MK

komentator-1

5. 3. 2010 13:05
pane Binko

většinou mi příjdete mimo mísu, ale dneska bych řekl, že jste udeřil hřebíček na hlavičku. Nejspíš to bude tím, že jste po delší době napsal o něčem, čemu se věnujete a trochu do toho vidíte. Sám mám v okolí známe, kteří jezdí s dětma na hokej, rozhodně bych je neoznačil jako nějak výrazně příjmově nadprůměrné, ale kluci prostě chtějí a tátové jsou ochotní. Za sebe můžu říct, sláva, že si můj kluk vybral něco jiného, protože ten čas, o kterém píšete, je fakt veliký. Počínaje ranním vstáváním a vožením na tréninky, protože čím mladší, tím dřív musí na led, že, aby muži trénovali vyspinkaní, vožení na zápasy, protože oddíl nevezme autobus a další akce, brigády atp.

Ono je daleko snažší plkat, tleskat Jiřímu, jak to všechno spasí, než věnovat čas aktivitám dětí. Za mne dneska karma.

0 0
možnosti
VH

v.h.

3. 3. 2010 18:54
Není to jen o hokeji

Naprostý souhlas. Příběhy českých medailstů (Sáblíková, Bauer, Záhrobská) jsou především o píli a vůli - jejich a jejich rodičů i trenérů. Stačí se podívat na podmínky, v jakých se jezdí české mistrovství v rychlobruslení nebo na to, jak lyžařský svaz nedávno "zajistil" vybavení pro reprezentanty.

A k hokeji: mnoho rodičů před nějakými 30 lety vidělo své ratolesti v NHL a marně jim trénér těch žáčků říkal, že bude šťastný, když alespoň jeden z nich bude hrát československou ligu a že spíš vyhraje ve Sportce, než že některý z jeho svěřenců bude v reprezentaci. Měli ho za neschopu a závistivce, který jim nepřeje úspěch. Nechápali, že na těch dejme tomu 30 míst v reprezentaci je těch žáčků v republice strašně moc a třeba ani syn Luďka Bukače v silné konkurenci neobstál.

Na druhou stranu, touha desetitisíců rodičů mít ze syna hvězdu NHL nám asi přinesla "Nagano". Sport (a zejména tenis nebo hokej - ten díky NHL) byla jedna z mála možností, jak se "dostat ven" bez ztráty páteře.

0 0
možnosti
LD

ludub

3. 3. 2010 7:59
Peníze

... "potřebujem kvalitní práci s mládeží, více sportovních tříd, péči o talenty..." Tato myšlenka jse správná, ovšem i jejímu autorovi musí být jasné, že zadarmo nikdo pečovat o talenty nebude, zadarmo se sportovní třída na led nedostane a dobrovolný trenér pro mládež je také jenom iluze z padesátých a šedesátých let. Takže závěr: Očem to je?  O PENĚZÍCH !!!

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

3. 3. 2010 8:49
Re: Peníze

Peněz můžeme investovat kolik chceme, ale když tam ti kluci chodit nebudou, tak úplně zbytečně..... ;-)

0 0
možnosti
JK

vokoun6

3. 3. 2010 2:44
není to vlastně jedno???

Chápu že antisportovní typ s manýry bolševického papláše Paroubek se radši bude podbízet těm hloupým natolik, aby ho volili "lidovým" tématem fotbalu a hokeje, protože to je přeci jenom jednodušší než kdyby jako "ekonom" z RaJ měl vysvětlovat kde sebere peníze na ty jeho socialistické rozhazovačné plány na další zadlužování.

Podtrženo sečteno je pro tuto zemi naprosto podružné jestli z další olympiády přiveze medailí 5 nebo 10 nebo žádnou, potřebovali bysme dalšího Heyrovského a Holého než při vší úctě dalšího Jágra.

A nejsme snad Rusáci aby tohle museli řešit politici...

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

2. 3. 2010 18:12
Ještě větší blbost než ten minulý článek

o odborářích. Viz např.  "výsledky našich juniorek hovoří za vše". Pane Binko, máte proboha představu o tom, jaká je konkurence mezi hokejisty a jaká mezi hokejistkami? To je stejná blbost, jako kdybyste tvrdil, že když můžeme být mistry světa v kolové, tak můžeme být i mistry světa ve fotbale. Podle pana Binka stačí jenom nebýt líný ... ;-D

Ohledně toho vašeho syna - nevím, za jaký hraje klub, na jaké úrovni, atd., ale syn mé známé hraje hokej od malička a nyní je již v juniorské reprezentac.i Když jsem se s ní o tom párkrát bavil, tak  si mi opakovaně  postěžovala, že většina peněz z rodinného rozpočtu (kromě nezbytných věcí) jde na synovu kariéru. Ona toho dnes již nelituje,ale kolik takových rodičů je? Tak tady netvrďte takové nesmysly.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

2. 3. 2010 18:23
Re: Ještě větší blbost než ten minulý článek

Já Vás mám fakt rád ;-D. Nenapadla vás možnost, že juniorkami není myšlena juniorská reprezentantka (dívka, žena), ale větší počet různých juniorských sestav (kluků, mužů)? Co takhle zapnout to, kde má i Homer Simpson zbytek mozku? Není Vám divné, že to ostatní pochopili a Vy ne? A navíc - já fakt nemám problém, že zrovna Vám se zdá, že píšu blbosti. Nemám ambice psát pro všechny. Nic Vás nenutí "mě" číst. Nebo jo? 8-o

A nevím, co Vám říkala Vaše známá (jedna paní povídala) a nevím, jaký je jejich rodinný rozpočet. Upřímně ale dost pochybuji, že by v průměrné rodině mohly výdaje za synův hokej tvořit většinu na výdajové straně rodinného rozpočtu (byť s výjimkou nezbytných věcí). To je fakt blbost.

0 0
možnosti
L

liason

2. 3. 2010 11:27
Já musím konstatovat, že je mi český profesionální sport

jaksi u zadele. Nemám sice syna, nýbrž dcery a jedna z nich dokonce chodila do sportovní speciálky se zaměřením na plavání jiné třídy byly hokejové. S mládenci jsem se občas potkával, jejich prospěch byl tristní a nebojím se říct, že většina z nich byli prostě gumy a "studium" jim umožňoval hlavě výkon na ledě.

Nikdy jsem nechtěl, aby moje dcery dělaly sport vrcholově a za každou cenu. Byl jsem rád, že se hýbou a že je sport baví, že mi neprosedí celé dny před počítačem a že mají vštípený řád a rytmus, ale důraz jsem vždy kladl především na vzdělání a nikdy jsem neměl tendence "realizovat" se skrze ně. Dnes už dosáhly na zahraniční stipendium. Takže to není jen o lenosti, je to o prioritách a zaměření, kupř.moji synovci jsou zaměření hudebně, rodiče je v tom podporují (housle, klavír) a syn mého kolegy už od malička tráví s tátou v dílně každou volnou chvilku. Asi z něj nebude nový Jágr, ale dost možná mu jednou lidé utrhnou ruce, aby jim udělal pořádnou skříň ze skutečného dřeva.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

2. 3. 2010 12:44
Re: Já musím konstatovat, že je mi český profesionální sport

Já Vám rozumím a věřte mi, že mně je taky docela jedno, jestli z mladýho bude Jágr nebo ne. Vybral si to sám, baví ho to, má z toho radost. Škole je na prvním místě, o tom žádná. Ale jsem rád, že maká, že má náplň volného času, že se má kde "vybít". Že si k tomu sám vybral housle a hraje na ně už 4 roky, to je druhá věc. Ale opravdu mám pocit, že náročnost zrovna hokeje může za to, že hodně rodičů svoje kluky na hokej nedá. Je to řehole.

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

2. 3. 2010 8:45
Chybí pocit vlastenectví...

Pro naše hokejisty už není čest hrát za ČR, proto ta hra vypadá jak vypadá. Proto se Nagano nemůže opakovat. To samý je i ve fotbale - Nedvěd se bude rvát za svůj Juve, ale nároďák je mu u zadku....Smutný? Moc.

0 0
možnosti
DA

don Alojz

2. 3. 2010 15:24
Re: Chybí pocit vlastenectví...

Možná bude lepší přidržet se vařečky. Pavel odvedl pro národní tým skvělou práci a jako třicátník se rozhodl skončit a pracovat pro toho,kdo ho skvěle platí. Problém je,že se nenašel nikdo,kdo by ho nahradil. To není problém Pavla Nedvěda.

0 0
možnosti
PK

mortimer.r

2. 3. 2010 7:20
Nesouhlas

Neřekl bych, že by v tomhle případě hrála roli rodičovská lenost. Jen prostě už o fotbal a hokej není takový zájem. Chvilku před revolucí nás bylo ve třídě 15 kluků, z toho nás deset hrálo fotbal a dva hokej. Když vezmu teď třídu svojí dcery, tak tam hraje závodně fotbal jeden kluk a hokej nikdo. Ale není to tím, že by byli rodiče líní. Co jsem s nimi mluvil, tak většina z dětí sportuje, ale věnují se převážně individuálním záležitostem, protože tam se těm dětem víc věnujou. Nehledě na to, že v téhle době vidí každý rodič ve svém dítěti budoucího profesionála a v individuálních sportech je větší šance vyniknout. Tak to alespoň vnímám já. Další věcí je kvalita hokejových i fotbalových trenérů. Když to tak člověk vezme, tak jsme od revoluce nevychovali snad

jediného hokejistu či fotbalistu, který by se nějak výrazněji prosadil.

Všechny úspěchy má na svědomí ta Jágrova a Nedvědova "komunistická"

generace.. 

0 0
možnosti
PK

mortimer.r

2. 3. 2010 7:21
Re: Nesouhlas

A tady bych viděl ten finanční problém. Odborníci pro práci s

mládeží by byli, ale kdo by to za ty prachy dělal? Malé špunty trénujou

vesměs nadšenci za pár šupů a leckdy i zadarmo, protože je to prostě

baví. Je to sice hezké, ale takhle se těžko někam pohneme.Pokud mládežničtí trenéři nemají přístup na semináře, nevědí o nových trendech a nemohou získávat poznatky v zahranič (zejména v Zámoří)í, tak je prostě logické, že nám ujíždí vlak. To pak s těma dětma můžeme vstávat jak chceme a bude nám to houby platný resp. děti budou mít radost z pohybu a ze hry, ale český hokej půjde do kopru.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS