Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aretta

23. 5. 2012 21:18
...

R^R^

0 0
možnosti

Dr.Fe (7)

22. 5. 2012 19:25
Mimochodem pane Binko, proč máte karmu 0,00 ?

Nějáká msta redakce za neposlušnost ? V diskuzi níže jsem si všimnul, že už jste také pocítil "demogracii" po iDnesovsku a to jste se tady se mnou ještě nedavno hádal, že příspěvky jsou mazány jen za ošklivé vulgarity :-P Mě několikrát zrušili celý nick jen na základě slušně položené otázky, kdy se iDnes vyjádří k aféře "MfD v tom jede s náma" (z odposlechu slečny Kočí). Tady s vámi někteří jedinci zametou jak Lidové milice, asi si tím, nějáký bezmocný chudák dodává pocit moci :-/ Rv.

0 0
možnosti

Štěpán Binko

22. 5. 2012 20:03
Re: Mimochodem pane Binko, proč máte karmu 0,00 ?

Ale to už je v poslední době opakovaně, před časem jsem měl taky nulu, ale nic zvláštního za tím nehledejte. Prostě teď píšu málo a chybí dostatek článků, ze kterých by se počítala "karma". Celé prostředí iDnesu se změnilo a to už musí být, abych měl motiv sem psát a často se mi ani nechce. A "VIP" už taky nejsem, to jsem tedy obrečel. Měsíc z toho nemůžu spát :-P.

Jinak já nepocítil žádnou cenzuru a žádnou "demogracii". Na rozdíl od celé řady diskutérů vím, že za to nemůže ten zlý Banga (který je ve skutečnosti super kluk), ale že za tím prostě stojí jeden neschopný hlupák, který to tu vede. Ale i to je právo vydavatele a z mého pohledu to není o cenzuře nebo porušování demokracie, ale o lidské hlouposti. Nestěžuji si, jenom si myslím své a až bude víc času, zařídím se podle toho (přesun na privátní blog). Jenom to nechápu, svým chováním už vyštvali tolik blogerů........

0 0
možnosti

Dunja

22. 5. 2012 9:35
obecní byty a privatizace

Mnohé úřady zprostředkovávají výměny svých bytů. Někteří lidé chtějí doplatek více než 500tis.při výměně obec.bytu, nebo čekají, že vydělají v případě privatizace miliony. A tak proč stejné právo upírat obci jako majiteli.

Např. nájemné v magistr.panel. 3+1 je někde i kolem 10tis.

Na začátku privatizace byly přijatelné ceny a lidé reptali. 3pokoják byl okolo 300 tis. na Praze 6, tak dnes se za podobný byt už účtuje kolem milionu korun. My jsme vyměnili malý obec.v P- 6 za 3+1v privatizaci kousek za Prahou a koupili ho za 120tis. a pak vyměnili sice za menší DV ale zase v Praze. Moje známá si před 2 roky odkoupila, tedy vstoupila do družstva, které si vzalo úvěr na dům v P-8, starý neudržovaný, který potřebuje generálku. Platila 400tis. a dalších 400tis. ve splátkách za byt 60m2. Mladí jí na to přidali, ale všem to zdálo za přízemní byt v takovém domě až moc.

To, že jsou kolem podvody, je v naší zemi normální. Ale pořád se P-6 se o svůj majetek stará lépe než jiní a to stojí peníze.

0 0
možnosti

Jiittkkaa

22. 5. 2012 8:42
hezky napsáno, samozřejmě karma

když někteří lidé mají prostě právo a přesto nejede vlak.:-/JG

0 0
možnosti

stařec bez moře

22. 5. 2012 4:26
jAK TO V PRAXI FUNGUJE?

Může ten byt za úplatu někomu přenechat? Kolik by za něj mohla dostat?

1 0
možnosti

petrph

22. 5. 2012 7:41
Re: jAK TO V PRAXI FUNGUJE?

Teď nevím zda myslíte "před koupí a nebo po koupi". Pokud myslíte až po té koupi-pak samozřejmě může a bude prodávat ze nějaké tržní ceny, dokonce se může stát že pak jí někdo nabídne méně než sama zaplatila..Ale třeba ne a na tom rozdílu něco vydělá.

Před tou koupí je to složitější.Ona totiž nemá co prodávat , ten byt patří městu (Praze 6) čili ona jako nájemník pak může nějak přenechat právo tam bydlet (ale město by to schválit). Ale ten nový nájemník by si pak musel znova ten byt od města za v článku stanovenou cenu koupit.

Samozřejmě, v obou těchto případech by ta paní musela řešit otázku kde bude bydlet, když byt prodá nebo se ho vzdá a jí nezbyde žádný..

0 0
možnosti

Dr. Fe (24)

21. 5. 2012 22:28
Privatizace bytů je snad největší korupční zločin v ČR .....

..... na kterém se podílí spousta běžných obyvatel. Není žádný důvod pro to, aby obec rozdávala některým vybraným obyvatelům byty zadarmo resp. hluboce pod tržní cenou, zatímco ostatní obyvatele nedostanou na podporu bydlení absolutně nic. Přitom ti lidé si tohle privilegium nijak nezasloužili, není tam žádný důvod sociální ani jiný ospravedlnitelný důvod. Povzdech té paní je hlavně o tom, že radnice (převážně vedené pravicovou ODS) zavedly tuhle praktiku a  dlouhá léta udržovali v lidech komunistické návyky a část z nich pro to, stále žije v dojmu, že má jakési "právo na bydlení" a že nájem je vlastně něco jako splátka ceny bytu a podobné nesmysly. Paní si myslí, že má jakýsi "morální" nárok získat byt stejně podvodně jako je ODS na Praze 6 a jinde rozdávala socialisticky spřáteleným soudruhům 20 let před tím. Proto ta paní žije ještě 22 let po revoluci v bludech. Poděkujme "pravicové" ODS, nejvěrnější to udržovatelce těch nejhorších komunistických korupčně-klientelistických tradic

1 0
možnosti

petrph

22. 5. 2012 7:48
Re: Privatizace bytů je snad největší korupční zločin v ČR .....

Čím v podstatě zpochybňujete celý proces privatizace. Tedy, ono se toho v něm nakradlo až až, ale i jinak, legálně stát rozdával či levně rozprodával státní majetek občanům, někdy všem (třeba při kuponovce), jindy při různých aukcích (kdo se přihlásil a dal víc), jindy tomu kdo k tomu byl nějak příslušný (třeba dědici minulých majitelů) jindy dával přednostně  nabídku nájemníkům bytů kteří v nich bydleli. Kdyby všem a skutečně vždy prodával za tržní ceny, tak by na to skoro nikdo neměl a asi by neprodal ani prkýnko a dodnes by jsme byli komunistický stát který vlastní skoro všechny výrobní prostředky, skoro veškerý bytový fond, atd..

0 0
možnosti

Limburger

21. 5. 2012 19:38
Jsem měl vždy dojem, že tzv. "První pokus"...

slouží na blogu idnes.cz pro začátečníky, adepty blogování, aby si to vyzkoušeli. Ale na účelové anonymní výkřiky a útoky? Koukám, že blogiště idnes.cz se stává čím dál horší žumpou. Nakonec to je i jeden z důvodů, proč jsem mu dal pá pá. :-/

1 0
možnosti

Štěpán Binko

21. 5. 2012 19:46
Re: Jsem měl vždy dojem, že tzv.

Nejen blogiště, ale i celý iDnes. Redaktor píše o psech a plete si ovčáka s vlčákem a ví, co je to bojový pes. Redaktor píše o boji s obezitou a plete si šířku s obvodem. Redaktorka, která píše o architektovi Šípkovi zase přiloží fotku architekta Šípka, na které ale architekt Šípek jaksi chybí. Pokračovat zjevně netřeba. A nejlepší je jeden z mých favoritů, který když ho v diskuzi upozorním na věcnou chybu v textu, tak protože zjevně nemá co na práci, prudí po mailu a chce se hádat. Takže asi tak. Seriózně uvažuji, že to tu po pěti letech také zabalím. A to nemluvím o hlavě blogů, podle které celá ta ryba smrdí. A že smrdí a pořádně......

1 0
možnosti

kesouf1

21. 5. 2012 19:28
problém

je to v kontextu doby - třeba to byla rodina nějakého komunistického kádra, třeba ne, to z textu nevyplývá... za komančů si ale některé sociální skupiny dokázali pomoci k velmi lukrativnímu bydlení a existovalo to ve všech městech. a podotýkám, že to nemuseli být jenom komančové - vemte si, kolik umělců v praze dodnes bydlí na velmi lukrativních adresách starého města, vinohrad, nového města apod. na rozdíl od některých nepřišly o svůj sociální status a zůstaly na výsluní. jak říkám, je třeba tyhle věci posuzovat individuálně a s velkou mírou citlivosti, pomoci jim v řešení problémů nás tolik nestojí.

0 0
možnosti

Štěpán Binko

21. 5. 2012 19:36
Re: problém

Tak o tom žádná, souhlas R^. Jenom připomínám, že na kontext doby se nelze vymlouvat věčně. Dáma na to mělo víc než dvacet let a v inkriminované době to žádná babička nebyla. Vypadá to na nejproduktivnější zralý věk - lehce po čtyřicítce, takže sil a možností vyřešit si bydlení na důchod měla....

0 0
možnosti

Fidozasne

21. 5. 2012 19:14
s mojí dnes již ex přítelkyní

jsem se seznámil v době kdy měla poměrně velké finanční starosti, uskromnit se s bydlením (výměru tehdejšího bytu už dohromady nedám, ale platilo se s energiemi kolem 16.tis, což je na Plzeń dost), byla naprostá samozřejmost, tohle lidi často nechápou a dostávají se doopravdy do potíží. Ovšem je taky pravda co se týče starších lidí, že už je tam i určitá fixace na domov, a podobné změny snášejí opravdu těžko.Chyba samozřejmě není ani v radnicích, ani v majitelých bytů, ale ve společnosti, kde je pravidlem se o své rodiče ve stáří nepostarat, to je smutné.

0 0
možnosti

Štěpán Binko

21. 5. 2012 19:23
Re: s mojí dnes již ex přítelkyní

Souhlas. Co se starších lidí týče, tak jsem k tomu napsal své níže. Jedna věc jsou lidé, které změna zastihla ve věku, že těžko po nich chtít nějakou vyšší míru adaptability a v otázce bydlení třeba flexibility, ale tohle zjevně není ten případ. Po revoluci bylo paní, odhadem dle článku, něco přes čtyřicet a času, sil a možností, jak si zařídit bydlení na důchod, měla tedy až až....

0 0
možnosti

marek,voksay.idnes

21. 5. 2012 19:06
pěkně jsi to napsal ...

R^ souhlas

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS