Diskuse

Majetková přiznání jsou stejná blbost jako sKarta

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Zde pohlížíte ze špatného úhlu. samotná SKarta za to nemůže, ano Majetková přiznání, jsou to dobrými nástroji. Bohužel v naší zemi se vše vesměs nedělá pro politiku dobrého hospodáře, ale pro politiku ryze hledat možnosti jak přijít k penězům a když se k tomu přidá naprostá bezkoncepčnost, provázanost ministerstev a úřadů a nakonec i dlouhodobější strategie ... . SKarta měla vyslyšet volání obcí po zneužívání sociálních dávek a navíc i chránit úředníky před nevybíravými útoky adresátů sociálních dávek, jež mnohdy přijeli v mercedesu ... . Bohužel zde zvítězil určitý kartel, a smysl a potřebnost šla stranou. Jelikož naše hospodářství vzešlo ze silného přerozdělování a sociálního bezpracného systému podpory, jež mnoho  lidi naučilo chování snadného života a ochrany, je potřeba toto "vychytralé" chování většiny lidí nějak podchytit, neboť  dusí hospodářství a rozpočty obcí. Zde nejde jen o sociální dávky, ale zdravotnictví  atd. Bohužel pořád je zde ve velkém myšlení vše dělat jen pro vlastní zisk. Palčivým problémem jsou teď ubytovny a příspěvky na bydlení, kde se z toho stal doslova byznys.  Státu nezbývá nic jiného než s tímto chováním lidí nalézat řešení a systém, jež by vše zpřehlednil, adresoval a propojil na všech úrovních, neboť to má nesmírnou zátěž na rozpočet, kde jde o největší položky zde. Bohužel to nefunguje díky zažitému chování, vše dělat je když si namastím vlastní kapsu, může to být politická strana, kartel výrobců, kartel služeb atd.

1 0
možnosti
Foto

Stát nemůže držet armádu zaměstnanců, kteří budou dělat majetková přiznání za Vás. Proto by měl toto přiznání dělat každý člověk sám, alespoň se bude moci přesvědčit, zda je bohatý nebo chuidý.

1 7
možnosti
LP

L83u70k79a64s 10P38a95r46a58l

18. 4. 2013 22:20

1. stát tuhle armádu úředníků dávno má. ragistrované je prakticky všechno cenné (nemovitosti, auta...)

2. je mi úplně jedno, jestli jsem podle měřítek úřadů chudý nebo bohatý.

3 1
možnosti
AK

Spojujete nespojitelné a uvažujete  nesprávně - majetková přiznání jsou hodně potřebná věc. Že se nadají zavádět zpětně mi nevadí (ovšem třeba to někdo navrhne, aby tím oddálil a nebo docela podkopal možnost je zavést), ale potřebné je zavést hned teď. Tím se dostaneme na pomyslnou startovní čáru i když podstatné bude až to další přiznání.

V Německu vyplňují majetková přiznání každý 3. rok a nikdo se tomu nediví. Ale taky se tam tak nekrade.

Kolik ve tvém majetku za 3 roky přibylo? Benzínová pumpa s myčkou a restaurace za 45 milionů? Jak vypadala v uvedených letech tvoje daňová přiznání? Zdanil jsi 65 milionů? Buď hodně zdráv a nabytý majetek si užij - nechceme od tebe ani korunu.

Zdanil jsi 3 miliony? Tak ti spočteme z rozdílu daň z příjmu, k tomu sankci za to, že jsi to nepřiznal sám a penále za to, že platíš pozdě.

Napsal jsi to na tchýni? Proč ne, i ona podávala daňová přiznání a i to majetkové. Nám je jedno, komu to vyúčtujeme - bude-li to třeba.

Neuvedl jsi v přiznání některý ze svých účtů (třeba v zahraničí)? Pak věz, že sankce může být až 100% částky na účtu se nacházející. K tomu penále a sankce. Takže zaplatíš daleko víc než kolik jsi zatajil. Může se to hodně nevyplatit. Fungující zákony existuje. Stačí je přeložit do češtiny a prohnat parlamentem. A ne zase vymýšlet nějaký vlastní paskvil, který se bude pořád předělávat a který nebude nikdy pořádně fungovat.

4 3
možnosti
AK

K tomu penále a daň.

Pochopitelně.

Pardon...

4 0
možnosti

Za pár let třeba budeme každej den chodit na policejní stanici a tam dokládat a dokazovat, že jsme ted den nic neprovedli, a že jsme nespáchali žádnej dopravní přestupek

6 6
možnosti
OK

majetkova priznani a skarty jsou jen vyhovenim pozadavku ceske ulice, vsimni si kolik cechu zavidi tem druhym majetek a drze tvrdi, ze kdo ma majetek tak ho urcite "nam ukradl" a kolik se soucasne "obava", zda socialni davky nejsou "zneuzivany". - v takovemto spolecenskem  ovzdusi se totalitni zakony navrhuji a prijimaji velice snadno, autore. P:S: Havel sveho casu prohlasil, ze svrzeni komunistickeho rezimu je velmi dulezita vec, ale mnohem dulezitejsi je odstraneni "komunismu v nas" - zavist k bohatym (majetkova priznani) i zavist k chudym (davky) to je prave ten "komunismus v nas " - jeste v roce 2013 - to je prave jiskra k ceste zpatky k totalite.

1 7
možnosti
Foto

ale prdlačky...venku to funguje normálně.

5 1
možnosti

Jojo, majetkový přiznání jsou takovej dobrej návod, jak sestavit seznam, koho poslat do koncentráku...

6 9
možnosti
JZ

Majetková přiznání jsou ve většině kulturních a vyspělých státech dávno zavedená,taktéž anonymní akcie je šlendrián ,který u  nás využívají ti největší tuneláři, takže s obojím nelze nesouhlasit.Ještě by měla být zavedena bezpodmínečná povinnost platit daně v té zemi, kde je zisk generován.Většina našich úspěšných podniků je platí všude jinde jen ne u nás.

10 3
možnosti

To, že jsou zavedeny v zemích, které nezažily komunismus, ještě neznaméná, že je to správně...

4 9
možnosti
Foto

Majetková příznání a sKarta jsou dvě naprosto rozdílné problematiky. U sKaret bylo hned od počátku naprosto jasné , že jde o připravovaný , a bezostyšně realizovaný tunel ,se kterým drtivá většiná občanů naprosto nesouhlasila.  Majetková přiznání budou zavedená přinejmenším s dvacetiletým spožděním , bohužel. Tím došlo k obrovskému zašantročení majetku různými převody, proces praní špinavých peněz běžel a běží zcela bez problému , takže v mnoha případech opravdu majetková příznání budou málo funkční. Přesto si myslím , že nebudou zbytečná, jako nejsou zbytečná v mnohá zemích evropy, protože zabránují a znesnadnují rozkrádaní. A pokud budou také dostatečně trestně postihovaná a nekompromisně vyžádovaná , nebudou zbytečná a rozhodně to nebude blbost,jako sKarty.

8 1
možnosti
Foto

R^ přesně...jestli to bude na pytel nebo ne bude záležet na provedení...

5 0
možnosti
Foto

Majetková přiznání budou sloužit stejně jako dnes slouží nicneříkající audity ve státní správě. Když se objeví nějaký šťoural, ukáže se lejstro, že je vše v pořádku a všem se zavřou huby. Nemyslící jedinci to přijmou a ti kdo ty rozkrádačky vidí budou mít ještě menší šance na cokoliv poukázat.

1 1
možnosti
Foto

Jak já to jenom dělám...podnikám, nezávidím, rudej nejsem....a majetková přiznání mě přesto neděsí....

...už asi vím, já blbec si za těch x let ještě nenakradl....neodpustitelný šlendrián.;-)

6 0
možnosti
Foto

p.s. což neznamená, že od toho lejstra čekám nějaký zázrak...ale ani mě neleká;-)

2 0
možnosti