Diskuse

Silná Evropa nemusí znamenat socialistickou Evropskou unii

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

Silná Evropa již z principu nemůže mít se socialismem společného nic.

0 0
možnosti
JL

Je zajimave, pane Binko, ze se zminujete hned na zacatku sveho clanku, na federalni uskupeni USA. Je take zajimave, ze jste se k tomuto nevratil. Skoda!!! Hovorim o 'historii' tohoto vyvoje. Je to velmi poucne, co se udalo po schvaleni ustavy USA po roce 1787. Po schvaleni teto ustavy vznikl federalni system 13 statu a zacal se vyvijet a usmernovat az po dnesni doby. Pristi rok tomu bude 230 let. A mohu rici, ze jeste neni ukoncen. Diskuze o pravomoci 'federalu' a pravomocich jednotlivych statu se stale vyviji. Proc tomu tak je? Proc se to za tu dobu 'nezvrtlo' v diktaturu nebo neco horsiho?

Odpoved je v perfekni organizaci jak na federalni urovni tak na statni urovni. I podminky souziti statu federace a pristupu federace ke statum se take vyviji. Jeste dnes. Stat Ohio nebude diktovat svoji vuli na ekonomicky slabsi Alabamu. Californie (10 milionu obyvatel) nebude ovlivnovat rozhodnuti Rhode Islandu (900 tisic obyvatel)

Moje pripominka ma ukazat cestu, jak cela integrace Evropy by MOHLA byt uskutecnena. Pripravit organizaci federalniho statu (experti z cele Evropy s pripominkami ze vsech statu)) a potom pomoci referend, dat moznost kazdemu statu se teto federace zucastnit. Bude-li federace podle francouze Montesquieu, tedy podobna federaci USA, budu spokojen. Budoucnost Evropy vykroci spravnou nohou.

0 0
možnosti