Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma! A to pak především za vaše velice výstižné PS. :)

1 1
možnosti
PK

P58a78v42e34l 71K52u76l65a

12. 2. 2013 20:12

Karma, jinak, Štěpáne, k té možnosti autorů mazat ve svých diskusích. Skoro nikdo s tím nesouhlasil, stalo se. Zde malá ukázka:

http://pavelkula.blog.idnes.cz/c/313573/Preji-vsem-aby-ten-pristi-rok-byl-lepsi-nez-bude.html

2 1
možnosti
JL

Dal jsem Karmu. R^

2 2
možnosti
Foto

VK to má sice za pár, ale obávám se, že nás ještě stihne něčím dalším překvapit.

R^

7 1
možnosti
PK

P73a40v12e16l 52K55u80l25a

12. 2. 2013 20:13

Mám to samé tušení. Viděl bych to mj.na milost pro Ratha

1 2
možnosti
RF

R11a65d40i74m 65F33r58a59n20c

12. 2. 2013 16:54

...a závany budou cítit ještě roky.

R^karma, pane Binko.

5 2
možnosti
ŠB

Mimo téma - co to je za stupidní možnost mazat si ve vlastních diskuzích příspěvky druhých? Od kdy to tu je? Má to jenom autor blogu nebo i ostatní? A proboha proč??? (teď fakt pls ne Havel vs. Klaus, jenom mě to po letech překvapilo...).

3 1
možnosti
VZ

nevím odkdy, ale vcelku mě zaráží, že po sobě samém nemůže příspěvek smazat nebo upravit přihlášený diskutér, zato majitel článku má takřka diktátorskou pravomoc.

2 0
možnosti
VZ

Jedna velká diskuzní mystifikace...

Havla tu nikdo neoslavuje. Kdyby se proti němu nerozběhla Klausovsko-Matějkovská kampaň, zůstal by jen vzdálenou významnou osobností dějin a i jeho největší příznivci ví o jeho chybách. Jeho glorifikaci vyvolává spíš hysterická reakce z mindráku z toho, že jediné, čím se modla Klaus zafixoval do dějin, je boj proti zeleným remcalům (tak jediná konstruktivní věc, kterou kdy dělal), spekulace o latentní homosexualitě a krádež pera. Za to holt moc zahraničních návštěv nepřijíždí.

Havel nikdy nepotřeboval kolem sebe budovat kult. On jím byl, protože to byl přístupný člověk každému a vzbuzoval sympatie pouhým svým charismatem a autentičností.

11 4
možnosti
Foto

Ano, ty věty Klause z pohřbu Václava Havla a z jeho rozhovoru pro polské noviny nejsou vůči sobě absolutně v rozporu. Ono zplošťování či deformování a tím znehodnocování Havlovy práce, o kterém Klaus na pohřbu mluvil jako o nečem, čeho se snad nedočkáme, provádějí právě ti, kteří nekriticky hodnotí práci Václava Havla. Václav Havel byl jenom člověk a jakákoli jeho glorifikace a pojmenovávání všeho možného po něm, je přesně tím splošťováním, deformováním a znehodnocováním. Bohužel jsme se toho dočkali, přestože měl svá pozitiva i negativa, jako každý z nás.

3 15
možnosti
ŠB

Ten článek ale není o Václavu Havlovi a jeho práci, ale o slovech Václava Klause o Václavu Havlovi. Zbytek nemá smysl psát znovu, opakoval bych jen níže nebo v článku napsané.

11 2
možnosti

to je zajímavé, jak si lidé dokáží vytvořit z Havla boha a z Klause ďábla. Já jsem Klausův výrok ohledně Hlavla četl několikrát a musím uznat, že je to popis celkem přesný.

Havel nikdy nebyl pravičák. Za pravičáka ho považovali jen totalitní bolševici. Havel se sám považoval za levicového intektuála. Havel nikdy nebyl konzervativec, protože to by nikdy nemohl prosazovat "nepolitickou politiku". Jakobínství nám V.Havel předvedl podporou "Velké televizní bolševické revoluce". Tehdy vymyslel termín "duch zákona je nad literou zákona", a my jsme pak museli civět na televizní revoluční odboráře omotané šálama, kteří žili pocitem, že za nimi stojí i Hrad.

Havlův pozitivní přínos pro naši zemi je nesporný. Ale nedělejme prosím z něho prosím poloboha.

5 9
možnosti
ŠB

Kde v mém textu vidíte cokoli o tom, že bych měl Havla za Boha? Ale no tak. Já s vašimi slovy nemám problém, Havlovi ani Klausovi se neklaním, jenom mi poslední Klausova slova přijdou prostě za čárou. O Havlovi nikdo soudný neřekne, že byl pravičák. Nebyl. Byl jasně levicově zaměřený, ale do "extrémního levičáka" měl hodně daleko. Jenže o tom můj text přece není.....

16 4
možnosti
BP

Musíme si uvědoímit,že pan profesor má mimořádně vyvinutý smysl pro extrémisty ve smyslu neomarxistického kryptojakobinismu,protože mu jej denně tříbí antidarwinovský fundamentalista Hájek a uvaděč věcí na pravou míru bigbíťacký pseudokravaťák Jakl ...

15 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS