Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

4MM a Alexandr: Včera se mi tady stýskalo po "starých časech" s diskutéry a koukám, že večer jste tu měli spolu rušno ;-). Tím "v jednotě je síla" nemyslím Michale ani omylem cokoli jako NF, ale prostý fakt, že společný postup mohu volit i v okamžiku, kdy mám stejný cíl, ale rozdílnou cestu. Pokud je Sněmovna takto zásadně proti kroku MZ, má nástroje, jak se tomu postavit. Ale ono to tak není... No a co se AŠ výtky vůči ústavnosti postupu MZ týče, tak celý můj text je o tom, že v parlamentní demokracii lze jen stěží akceptovat něco takového, co MZ provádí, ale na druhou stranu se tomu kroku nelze (zase až tak moc) divit, když Sněmovna koná a vypadá, jak koná. Proto jsem si dovolil tento text, který je v podstatě úvahou, zda podobně nestandardní a sporný krok nebude nakonec přínosem pro politickou scénu obecně.... Ale mohu se mýlit, nemám patent na rozum ;-).

1 0
možnosti

Pane Binko, nic proti, ale opravdu myslíte heslo "v jednotě je síla" směrem k Parlamentu vážně? To už tu jednou bylo a říkalo se tomu "Národní fronta". Je zcela logické, že pokud je v parlamentu více stran, tak nemohou být jednotné a pokud by byly, zavánělo by to průšvihem. Tady nejde o jednotu, ale o umění kompromisu. Ale ani ten není podmíněný. Když k němu není prostor, je prostě pat. A pokud dojde v šachu k patu, je konec hry a může začít nová. K patu tady došlo. A nestane se vůbec nic. Pokud se do příštího pondělka Sněmovna nedohodne, že se rozpustí, tak žádné předčasné volby nebudou. Jinak to, že se tady handrkuje o jednoho poslance kvůli stojedničce, to není chyba parlamentu. Snad jen v tom, že poslanců je 200 a ne 199 či 201. Chyba je u voličů, kteří volby ignorují pod heslem, že se stejně nic nezmění a že jejich hlas nemá cenu. Chyba je v tom, že lidé příliš podléhají mediokracii, je tedy v nás, v lidech.

V dnešní době (stejně jako v kterékoli jiné) neexistují žádná 100% objektivní media. Ani veřejnoprávní ČT není objektivní. Ani česká pozice ne. Ale pokud někdo touží po jednotném parlamentu, pak jej může zažít leda v nějakém totalitním státě. Já bych jednotný parlament v žádném případě nechtěl. Stejně tak bych nikdy nechtěl tzv. "přímou demokracii", protože je daleko horší s ohledem na vliv mediokracie, než ta parlamentní. A srovnávat třeba se Švýcarskem nelze, protože taková srovnání jsou vytržena z kontextu a většina těch, kteří na příklad Švýcarska poukazují vůbec neví, jak a proč to tam funguje, jak funguje. Zásadní problém je totiž to, že to, čemu se říká demokracie u nás funguje přliš krátkou dobu na to, aby to fungovalo tak, jak by to fungovat mělo. Ostatně, podstatným důvodem dnešní "politické situace" je to, že zásadní dění v tomto státě neovlivňuje ani Parlament, ani Vláda a ani prezident.......

0 0
možnosti

Štěpáne, vtip je v tom, že Zeman v tomhle nedělá ale vůbec nic proti ústavě. Dokonce den předtím prohlásil, že on jako prezident nebude běhat po parlamentu a shánět těch 120 podpisů. Zdůraznil to znovu v den instalace Rusnok, když řekl, že lidé (55%) si přejí předčasné volby a že to jmenování je má přimět dohodnout se. Co ještě chcete víc. Každý má ty hlasy spočítané. Ta 101, jak ji dostal stabilní není. Jasně to vysvětlil - den předtím měl na pohovoru Peak, ta mu sdělila, že žádná dohoda v tomto směru není, stejně jako všechny ostatní strany. A Peak tomu nasadila korunu, když i po jmenování premiéra sdělila tisku, že zatím podepsala jen NOMINACI Němcové, že to pokládala a pokládá teprve za začátek jednání koalice a odůvodnila to tím, že ODS v minulosti slíbila ale dohody neplnila.

Blbě to čtou především TOP a ODS. Je to prostě na nich. V rukou to zda bude nebo nebude řádit Zeman se svou vládou prostě je v rukou sněmovny. Nástroj mají.

3 0
možnosti

Aby nedošlo k nedorozumění - RusnokA na 3. řádku.

0 0
možnosti

:-)  Štěpáne, ze jedna !   R^R^R^!!

1 0
možnosti
Foto

Když se politici odvolávají na ústavu a principy demokracie, tak mi to připomíná Lucifera odvolávajícího se na Bibli.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS