Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pokud mám za něco platit, tak jsem se skřípajícími zuby schopna platit za TICHO. V obchodech, ordinacích, veřejných prostranstvích. Jinak, ať mi každý produkovatel hluku políbí a platí si sám. Já to poslouchat nechci.

1 0
možnosti
AC

Trochu brzy na odsuzování této vlády, v době kdy je sotva jmenována. Obvykle se dává alespoň 100 dní hájení. 

V případě Hermana, chce ten člověk zavádět něco, co už je v podstatě z velké části dávno zavedeno. Už dnes musí platit každý kdo má připojení na elektriku a vyvázat se z toho může jedině čestným prohlášením, že nemá TV. Takže pro většinu lidí je to stejné. Je ovšem fakt, že pokud se to má platit plošně, tak budou muset za TV platit úplně všichni, např. i slepci, což je dost amorální ironie ..........

Jinak nevím proč máte s daní problém ? Koncesionářský poplatek není nic jiného než jiná forma zdanění. Takže by se to akorát jinak pojmenovalo. Narozdíl od vás si myslím, že existence veřejnoprávní TV je potřebná, aby existovalo nějáké alespoň jakžtakž seriozní zpravodajství.

Co se týče vlády obecně, tak jsem přesvědčen, že to bude lepší než předchozí vlády a dojde konečně k navýšení investic a nastartování ekonomiky. Po škrcení ze strany ODS a TOP 09 je to potřeba jako sůl.

0 0
možnosti
JP

Tzv. koncesionářský poplatek za tzv. veřejnoprávní TV či R, je nejen nestoudností, ale i proti našemu platnému právnímu řádu. Pokud by je chtěl stát vybírat v dnešní podobě, musely by se o jeho inkaso a vyměření starat finanční úřady, protože je daní. Ve své podstatě je zcela neodůvodnitelné, aby ČT měla 5 kanálů s hodně komerčním obsahem, To obdobně platí i pro ČRo. Navíc by tyto pseudoinstituce musely (externí)výrobu pořadů s největší pravděpodobností dělat přes veřejné zakázky.

Tedy ať jde soudruh  černo(_!_) s těmito daněmi do Brusele;-O

0 1
možnosti
PK

P96a78v80e59l 43K60u14l86a

28. 1. 2014 19:50

Štěpáne, souhlas, ale mám dotaz: ta malá, úplně malinkatá chvilka, kdy jste  si myslel, že by nová vláda nemusela být takový průšvih, jako vláda předchozí a vláda před ní, byla kdy ?:-)

0 0
možnosti
ŠB

To když to vypadalo, že by Lidovci a Babišovci mohli být brzdou zběsilému levicovému řádění, což jak tak vypadá, nejspíš nebudou. Přece jen to beru optikou toho, co této zemi hrozilo - ČSSD + SPOZ + KSČM.......

0 2
možnosti

Karma!

Kdyby to byla veřejnoprávní televize, tak by především informovala o všech změnách zákonů, vysvětlovala občanům a podnikatelům jejich dopad a co je potřeba k jejich dodržování. To jí příliš nezajímá a roste nám do tlusťocha a financuje všechny možné a nemožné projekty.

Nejvyšší čas zrušit poplatky a takové pitomosti, protože podnikatel platí za všechny svoje radia i za ty, které má doma, nebo i za ty, které vyřadí, jako by mohl poslouchat najednou v práci, v autě, doma a ještě si pouštět vyřazený přijímač ze skladu, nebo z půdy.

O tom, že by se do čela ČT měl zvolit důvěryhodný představitel a že by se měly zrušit jakékoliv Rady, není pochyb, protože jsou to pouze další zbytečný spotřebitelé peněz.R^

0 0
možnosti
Foto

4.2.2014 by poslanci měli hlasovat o zprávě o stavu financování ČT. Pokud by zpráva dvakrát neprošla, padla by Rada ČT a následně i GŘ ČT pan Dvořák. Nová Rada by potom měla vybrat nového GŘ, který by transformoval současnou ČT na televizi veřejné služby s jedním kanálem a navrhl přechod na zrušení koncesionářských poplatků.http://makovecpavel.blog.idnes.cz/c/393338/Koncesionarske-poplatky-vsichni-nebo-nikdo.html

0 0
možnosti
DZ

Tak, koukáme na to zcela stejně. Já zuřím ještě teď, když si na to vzpomenu ;-€.

1 0
možnosti
ŠB

Jo, jo. A to se bojím, že je to teprve začátek. Asi to ode mě bude znít divně, ale když vidím ty jejich dnešní nápady, tak "zlatej Paroubek". To bylo alespoň esenciální jednoduchý zlo ;-).

0 0
možnosti
DP

D32a31d17a80k 36P57e72t47r

28. 1. 2014 12:46

Nezaměstnaná matky s dvěma dětmi. Má televizi a rozhlas nebo ne? Pokud ano, tak co řešíte?

2 2
možnosti

Rozhlas má každý, kdo má alespoň mobil. To, že ho neposlouchá a ani nechce není pro vládnoucí důležité

1 0
možnosti
JD

no, já asi četl jiný článek. pan Herman se zmiňuje v tom smyslu, že v Německu platí tento model, ale on sám by se k němu v současnosti asi nepřiklonil

1 1
možnosti
JD

Kompletní převzetí německé legislativy podle Hermana v plánu není, protože v Česku nejsou stejné podmínky. Každá domácnost v Německu povinně platí za televizor a také za počítač. Tamní legislativa totiž předpokládá, že kdo vlastní počítač, může veřejnoprávní televizi sledovat na internetu. V Česku je však mnoho domácností, které televizi nebo počítač nemají.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/koncesionarske-poplatky-televize-rozhlas-herman-f7w-/domaci.aspx?c=A140124_195544_domaci_zt

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS